Oppnå flere salg fra nettstedet ditt i 2021

09 november 2020

Shot of pretty young woman using her laptop while sitting on the floor at home.

Vi økte antall henvendelser med 370%

Før jeg kan fortelle deg hvordan du oppnår flere salg, vil jeg fortelle deg litt om hva som er dagens utfordring, og hvordan du kan gjøre det langt bedre enn dine konkurrenter.

Mange bruker i dag enorme ressurser og penger på å få inn nye og gamle kunder til nettsiden sin. Men har du noen gang tenkt på hvor du sender alle kundene dine? Ifølge nettstedet og boken fra meclabs.com sender bedrifter gjennomsnittlig 44% av sine besøkende til forsiden av hjemmesiden.

Når vi annonserer tjenestene våre eller deler innhold i sosiale medier, er det viktig at vi viser hva vi kan tilby, umiddelbart. Vi bygger tillit, skaper engasjement og tilbyr ofte en løsning på et problem.

Når noen spør om hjelp, går du ikke gjennom hele utvalget i butikken før du kommer frem til produktene du ønsker å vise kunden. Du går rett til produktet, og slik bør det også være på nett.

Hvordan kan du forenkle denne prosessen?

Slik øker du salget med en god landingsside

En landingsside er en dedikert salgsside på nettstedet hvor vi presenterer en løsning til ett eller flere problemer til våre kunder. Målet med landingssiden kan være så enkelt som ett salg, at personen ringer deg, eller melder seg på ett nyhetsbrev. Alle ulike mål bør, og skal ha ulike landingssider.

En god landingsside utvikles i henhold til målgruppen, slik at kunder som besøker landingssiden kjenner seg igjen i problemstillingen.

La oss ta en av våre egne kunder som et eksempel. Hafrsfjord tre er en lokal trappefabrikk på Forus som selger trapper. Hafrsfjord tre selger til privat- og proff-kunder, og dette er to helt ulike målgrupper. Når vi ønsker oss en ny trapp, hva ønsker vi å vise privatkundene våre? En forside, en katalog, en salgsside?

En annonse for trapper til hems fører oss til denne siden,

Langindsside for Hafrsfjord Tre

Annonsen viser oss en relevant side, hvor vi får hjelp til nøyaktig det vi trenger hjelp til. I tillegg er det en gratis befaring, omtaler fra andre kunder, og bilder fra andre jobber. Her gjør vi mye rett, vi gir en løsning på ett problem. Vi bygger mye tillit, og vi gjør det enkelt for kunden å ta kontakt med fagfolk i Hafrsfjord tre.

I tillegg til å lage en god landinsside er det viktig å ha ulike versjoner av landingssiden. Vi kan da utføre tester for å se hvilken versjon av landinssiden som konverterer flest kunder.

Noen gode råd til en god landingsside:

  • Gi svar på en problemstilling
  • Bygg tillit med kundeutalelser
  • Gjør det enkelt å ta kontakt
  • Referanseprosjekter fra kunder

Har du spørsmål om hvordan du kan optimalisere dine sider for leads og salg? Ta kontakt med vårt team, så hjelper vi deg.

La trafikken flyte gjennom landingssidene dine

Det er viktig å la trafikken få flyte gjennom landingssidene dine, og ikke gjennom unødvendige eller dårlig optimaliserte sider. Når du har optimalisert eller erstattet dårlige sider med nye landingssider er det viktig å huske på å oppdatere relevante annonser, lenker og annet til å gå gjennom de nye sidene du nylig har opprettet.

I tillegg til å la trafikken gå gjennom ulike landingssider, er det viktig å sende trafikken til ulike versjoner av landingssidene dine.

Eksempel på dette kan være:

Landingsside A: 50% av alle besøkende som enda ikke har kjøpt noe.
Landingsside B: 50% av alle besøkende som enda ikke har kjøpt noe.
Landingsside C: 100% av alle besøkende som har vært innom 5 ganger tidligere, eller besøkt andre landingssider i mer enn 3 minutter.

Hvorfor sender vi mennesker til landingsside C?

Vi vet allerede at personen kjenner til kundens merkevare. Personen har også vist interesse for produktene i mer enn 3 minutter, og er langt mer klar for å handle produkter enn besøkende fra landingsside A og B. Her kan det derfor være smart å tydeliggjøre garantiordrninger, gratis frakt eller andre fordeler du ønsker å gi kunden som enda ikke har konvert til ett salg.

Etter 14 eller 30 dager, gjør du en analyse på hvilken landingsside som fungerte best, og fortsetter optimaliseringen ut i fra det beste resultatet.

Trenger du hjelp til analyse og landingssider? Ta kontakt med oss.

Vi økte antall henvendelser med 370%

Ved å utvikle nye og dedikerte landingssider, endre målgrupper og fokusere på tidligere konverteringer så vi umiddelbart økning i antall henvendelser.

Antall henvendelser gjelder kun for inneværende kampanjer

Ved å gjøre tiltak på ulike landingssider for en kunde økte vi antall henvendelser på enkelte landingssider med over 370% sammenlignet med samme periode i fjor. Vi har ikke økt kostnadene, men satt oss ned sammen med kunden og gjort månedlige analyser på hva som fungerer.

Ved å jobbe systematisk over tid, med statistikk, data og landingssider, kan vi oppnå gode resultater. Data er nøkkelen til ett bedre resultat.

Jo flere landingssider jo bedre

Det er ingen grenser på hvor mange landingssider du bør ha til hvert formål. Vi setter ofte opp både 2 og 3 landingssider til samme formål, for å måle effekten av de ulike landingssidene. Vi jobber kontinuerlig med å optimalisere landingssidene våre. En måte å gjøre dette på er å hele tiden teste ut nye versjoner av landingssidene. Når vi tester ulike versjoner, fokuserer vi på den versjonen som fungerer best, som grunnlag til den neste versjonen.

Har du spørsmål om dine landingssider er gode nok? Ønsker du å komme i gang med effektiv annonsering? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Henrik Nilsen

Henrik Nilsen

Henrik har flere års erfaring med prosjektering, utvikling og annonsering. Jobber i dag som rådgiver og prosjektleder hos Hjelseth Computers og er i tillegg Google sertifisert.

Våre tjenester

Kontakt oss