DF_informasjonsfly

Digital flyt

Kommunikasjon og samhandling

Kun fantasien setter grenser for hva Power Apps kan brukes til. Eksempler kan være utfylling av skjemaer, rapporter og sjekklister, registrering av ulike data, lese og oppdatere informasjon fra og til andre applikasjons- og systemkilder.

Power Apps

Power Apps kan benytte flere typer datakilder. Hva som benyttes avhenger av behov og type data, om det er kundeinformasjon, transaksjoner, dokumenter eller bilder. Det er fullt mulig å kombinere flere datakilder i samme løsning.

Power Apps vil kunne integreres i Microsoft Teams eller i en Power BI rapport. Med forhåndsbygde AI-moduler er det også mulig å gjøre appene intelligente.

Power Automate

Power Automate har fått innebygd RPA (Robotic Process Automation) støtte, kalt UI flows. Dette kommer til nytte du du ønsker å automatisere en repetitiv oppgave i et eksisterende system kan man ta opp handlinger steg-for-steg (museklikk, tastaturbruk og data input) mens du utfører handlingen én gang. Denne sekvensen kan dermed inngå som del av en ny arbeidsflyt med nye verdier som inngående parametere.

Både Power Apps og Power Automate støtter også automatisk tekstgjenkjenning (OCR) ved hjelp av modeller basert på AI (kunstig intelligens). Dette kan brukes til å automatisere registrering av kjente dokumenter som pakkelister og fakturaer, objekt gjenkjenning i bilder, tekstanalyse (skille mellom positive og negative tilbakemeldinger) og lignende.

Power Automate er med andre ord en svært kraftig felles løsning for både API- og UI-basert automatisering.

Samhandling

Microsoft Teams

Samarbeid og teamarbeid er kjennetegnet for moderne organisasjoner. En av styrkene i Microsoft Teams er at det er ideelt for organisasjoner som har prosjektlignende oppdrag som ikke er permanente.

Et bruksområde for Teams kan være at bedriften deres planlegger å flytte bedriftens applikasjoner og systemer over til skybaserte plattformer. Det vil trolig involvere flere ulike ressurser både internt og eksternt. Prosjektlederen kan opprette en kanal for prosjektteamet i Microsoft Teams for denne flyttingen og invitere deltakere. Prosjektplanen kan ligge i Planner, og dokumentasjonen knyttet til testing kan være dokumentert og knyttet til aktivitetene. Slik vil alle involverte i teamet kunne følge opp testene ved flyttingen. Chatten i Teams kan holde alle oppdatert og bidra til oversikt og sporing på den løpende dialogen, slik at for eksempel kollegaene på brukerstøtte kan holde seg oppdatert på prosessen.

Mulighetene for økt samhandling i Teams er store og andre eksempler på bruksområder kan være portaler for styret i selskapet, ulike lederteam, avdelingsteam, salgs- og markedsføringsteam og generelle kanaler for ansatte med mer.

Noen utvalgte og gode holdepunkter for å benytte Microsoft Teams:

  • Færre eposter internt i bedriften
  • Forbedret samarbeid og kommunikasjon
  • Bedre kontroll før, under og etter møter
  • Dokumentasjon av fremgangen til prosessen samlet på ett sted
  • Holder kontakten når som helst, hvor som helst hva hvilken som helst enhet på nett

Vi jobber mer spredt på hjemmekontorløsninger, avdelinger og andre lokasjoner uten å kunne møtes fysisk i like stor grad som før. Samtidig opplever vi at ansatte gjerne benytter inntil 20% av arbeidsdagen på å lete etter informasjon i ulike kilder. Dette er tid som kunne blitt brukt på viktig arbeid hvis informasjonsflyten var optimal.

Kontakt oss

Kontakt oss for skreddersydde tilbud og priser.

T: 51 32 88 25
E: flyt@hjelseth.com

FAKTA

Power Apps

FAKTA

Power Automate:

FAKTA

Microsoft Teams