Markedsføring i 2018

02 januar 2018

analyse adwords

Det er flere grunner til at online markedsføring lønner seg, og hvorfor dette er så utbredt. Vi kan i dag måle data og statistikk på helt andre måter enn tidligere. Flere store selskaper har gitt oss gode verktøy for å gjennomføre fantastiske kampanjer på nett.

Før man begynner å bruke penger på å markedsføre seg, er det enkelte grep man kan gjøre selv. Det er viktig at nettstedet ditt gir en god brukeropplevelse og tilgang til den informasjonen dine besøkende leter etter.

Mobiltilpasset nettside

Store deler av trafikken som kommer til nettsider kommer via en mobiltelefon eller nettbrett. Det er estimert at over 50% av søk gjennomført hos Google gjennomføres med mobile enheter. Se for deg ett scenario hvor en potensiell kunde besøker ditt nettsted. Du har noen få sekunder på å gi ett godt inntrykk, og det du presenterer ser heller dårlig ut. Da tar det heller ikke lang tid før du gir bort potensielle kjøpere til andre konkurrenter som ligger foran deg på markedet. Ett godt førsteinntrykk på nett, er ofte det som skiller ett gjennomført eller tapt salg.

Vi har tidligere skrevet en artikkel om responssive nettsider.

Google AdWords

Google AdWords er ett av de mest brukte markedsføringskanalene vi har i dag. AdWords er en utrolig kompleks plattform fra Google, som gir oss mulighet til å justere og tilrettelegge annonser dit vi mener det treffer best. Noen av mulighetene AdWords gir oss, er muligheten til å justere inn målgruppe fra sted, alder, kjønn og årsinntekt. Vi kan også bestemme at folk som “glemte” eller “ikke gjennomførte ett kjøp” på nettbutikken din, skal få “ekstra” mye oppmerksomhet de neste dagene. Dette er en taktikk du helt sikkert har vært ett offer for selv. Du søker etter en ny digital DAB+ radio, og 2-3 dager senere, popper det fortsatt opp digitale dab radioer fra butikken du var innom.

AdWords gir oss også en mulighet til å være synlig flere steder samtidig. Det er ikke slik at en AdWords annonse kun vises i Google søk. En AdWords annonse kan vises på flere tusen eksterne nettsider, samt YouTube.

AdWords Elbil Markedsføring

Søket “elbil” gir oss annonser relatert til elbil.

AdWords gir oss muligheten til å legge inn søkeord, slik at potensielle kjøpere som søker etter “elbil” i Stavanger, umiddelbart får opp ett tilbud med tekst og bilde fra deg som leverandør. Mange bruker også Google AdWords til å utkonkurrere konkurrenter. Ett eksempel på dette er at “Bedrift A” legger inn søkeord relatert til “Bedrift B” og derfor stjeler potensielle kjøpere fra “Bedrift B”. AdWords er derfor utrolig viktig for deg som tilbyder, for å unngå at du taper salg til andre konkurrenter.

Unngå at konkurrerende bedrifter stjeler kundene dine, ta kontakt med oss.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev gir deg muligheten til å sende en liten hilsen, eller en påminnelse om at kundene dine har muligheter til å kjøpe noe til en god pris. Nyhetsbrev er svært kostnadseffektivt og kan gi en god gevinst når det gjelder i gjenkjøp. Nyhetsbrev trenger ikke å bare inneholde nyheter, men rabattkoder, tilbud og happenings for hva som skjer i fremover.

Det kan også være en fordel å sende ut eksklusive tilbud til alle som abonnerer på nyhetsbrev. Gi dem følelsen av at du bryr deg, og at de som abonnerer får noe igjen for å åpne nyhetsbrevet. Du vil raskt oppleve at folk ikke lengre ønsker å motta nyhetsbrev dersom innholdet ikke er spennende. Det er også viktig å tenke på variasjon. Ett produkt som alltid er på tilbud, er ikke lengre ett godt nok tilbud for folk flest.

Facebook

Det er godt mulig du er lei av kjedelige oppdateringer fra venner på Facebook, men det gjelder ikke alle. En bedrift på Facebook har en fantastisk mulighet til å markedsføre seg selv gratis, eller gjennom betalte annonser. Du får direkte kontakt med kundene dine, og kan effektivt ta i mot tilbakemeldinger på godt og vondt. Legg ut nyheter, gode tilbud og informativ tekst for å informere eksisterende og nye kunder om mulighetene dere tilbyr.

En annonse fra Facebook for Stavanger Hockey

En annonse fra Facebook for Stavanger Hockey

Betalt markedsføring gjennom Facebook gir oss muligheten til å tilrettelegge annonser, produkter og tekst til spesifikke målgrupper. De mest populære målgruppene er gjerne sted, alder, kjønn og interesser. Ved å definere gode mål og målgrupper kan vi utnytte budsjettet bedre, og gi de riktige målgruppene den informasjonen vi ønsker.

Instagram

Mange glemmer ofte Instagram som en god markedsføringsplattform. Merkevarebygging gjennom Instagram er utrolig populært og billig. Det er heller ikke slik at Instagram kun er for den yngre generasjonen. Det er derfor ingenting i veien for at du som snekker, skal kunne legge ut noen skrytebilder av det siste arbeidet ditt. Tall fra Instagram viser at over 70% av bedrifter i USA bruker Instagram, dette er en vekst fra 48,8% i 2016 til 70,7% i 2017.

Ofte forbinder man Instagram med flotte sommerbilder, #hashtags og kule bilde-effekter. Det er ikke tilfelle at Instagram “kun” består av bilder. Hele 25% av den betalte reklamen på Instagram viser seg å være video reklame.

Instagram: Har over 700 millioner aktive medlemmer i måneden. Over 95 millioner delinger av videosnutter og bilder hver dag. Mer enn 75% av Instagram sine medlemmer er utenfor USA.

YouTube Video

YouTube er en video publiseringsplattform som vokser for hver dag. Mange tenker at YouTube ikke når ut til sine målgrupper, men da har du kanskje ikke tenkt over hvor mange som faktisk bruker YouTube daglig, til å se morsomme kattevideoer (selvfølgelig!)

rogaland elektro på youtube

Rogaland Elektro på YouTube

YouTube er en av verdens største søkemotorer. Hvert minutt lastes det opp over 400 timer med video. Over halvparten av YouTube sine seere kommer fra mobile enheter. Over 80% av visningene på YouTube er utenfor USA. YouTube er derfor en solid plattform for å skape organiske søk, eller for å annonsere dine tjenester gjennom video snutter før en video begynner å snurre.

Veien videre

Vi håper at tipsene over har gitt deg litt mer forståelse og inspirasjon til å jobbe med markedsføring og merkevarebygging i 2018. Det finnes også andre annonsenettverk og plattformer hvor du kan annonsere på, men vi har tatt for oss noen av de mest populære metodene og plattformene.

Trenger du hjelp til markedsføring og planlegging av kampanjer for 2018?
Ta kontakt med oss.

Kilder,
Sensortower
Statista
Searchengineland
Hubspot

Hjelseth Computers

Hjelseth Computers

Vi er din komplette IKT-leverandør, snakker ditt språk og gjør ting enkelt og riktig. Det er derfor våre kunder har anbefalt oss til andre i over 20 år.
IT-drift - Telefoni - Design

Våre tjenester

Kontakt oss